Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde Emzirme Haftası’na Özel Etkinlik Düzenlendi

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Konferans Salonu’nda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik, gebeler, yeni doğum yapmış anneler ve hastane çalışanlarını bir araya getirerek, emzirmenin anne ve bebek sağlığı üzerindeki faydalarına dikkat çekti. Etkinlikte emzirmenin önemine dair çeşitli bilgiler paylaşılırken, anne adayları ve yeni annelerin süreçle ilgili akıllarına takılan sorular yanıtlandı.

Etkinliğe Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Didem Yayla Karakurt ve Ebe Aysun Üzüm katıldı. Dr. Yayla Karakurt, emzirmenin hem anne hem de bebek için sağlık açısından taşıdığı önemi vurgularken, emzirmenin bağışıklık sistemini güçlendirmedeki rolü, anne-bebek arasındaki bağın kuvvetlenmesine olan katkısı ve emzirmenin hem kısa hem de uzun vadede bebeğin gelişimine olan olumlu etkilerini detaylıca anlattı.

Emzirme sürecinin doğal bir süreç olmasına rağmen, birçok annenin bu dönemde bazı zorluklar yaşadığına dikkat çeken Dr. Yayla Karakurt, annelere emzirme süresince sabırlı olmaları ve karşılaştıkları sorunlar karşısında profesyonel yardım almaktan çekinmemeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca, emzirmenin anne sağlığına olan katkılarına da değinen Dr. Karakurt, emzirmenin, annelerde doğum sonrası depresyonu önlemede ve rahmin daha hızlı toparlanmasına yardımcı olmada önemli bir rol oynadığını belirtti.

Etkinlikte ayrıca Ebe Aysun Üzüm, anne ve anne adaylarının emzirme süreciyle ilgili akıllarına takılan soruları yanıtladı. Annelerin emzirme teknikleri, doğru pozisyon, süt artırma yöntemleri ve emzirme sürecinde karşılaşılan sorunlarla ilgili sorularına içtenlikle cevap veren Üzüm, her annenin emzirme deneyiminin farklı olabileceğini vurguladı. Bu noktada annelerin kendilerine güvenmelerini ve sabırlı olmalarını önerdi.

Katılımcılara verilen broşürler ve görsel sunumlarla da emzirmenin faydaları ve bebeklerin sağlıklı gelişimi için önemi üzerinde duruldu. Anneler, etkinlik boyunca edindikleri bilgileri uygulamaya geçirebilmek adına notlar alarak, deneyimlerini ve endişelerini paylaştı. Ayrıca, emzirme sürecinde karşılaşılan yaygın sorunlara ilişkin öneriler de paylaşıldı.

Bu özel etkinlik sayesinde Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi, emzirmenin toplumda daha iyi anlaşılması ve desteklenmesi konusunda önemli bir farkındalık yarattı. Emzirmenin teşviki ve annelere sağlanan bu tür bilgilendirici destekler, toplum sağlığı açısından büyük bir değer taşıyor.

Etkinliğe katılan anneler, bu fırsat sayesinde hem emzirmenin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini öğrenme hem de süreç boyunca karşılaşabilecekleri zorluklar hakkında bilinçlenme şansı yakaladı. Bu tür etkinliklerin, emzirmenin yaygınlaşması ve doğru bilgilerle desteklenmesi için büyük bir adım olduğu vurgulandı.

İlgili içerik, yayın kurulu tarafından 04.10.2024 tarihinde yayınlanmış ve 04.10.2024 tarihinde güncellenmiştir.