Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi 1992 yılında hizmet vermeye başlamıştır.

Hastane, 12 ameliyathanesi, 350 yatak kapasitesi, 150 kişi kapasiteli konferans salonu, merkezi otomasyon sistemi, hasta transport sistemi, şehir dışından gelen hasta yakınları için misafirhaneleriyle, hizmet vermektedir.

Hastane, 2007 yılında ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini alarak standartlaştırmıştır. 2009 yılında; Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulmuş Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları (SHKS) kapsamında yapılan değerlendirmeler neticesinde A sınıfı hastane ünvanını almıştır. 2013 yılı Mart ayından itibaren de uluslararası alanda kabül gören ve bilinilirliği en yüksek olan değerlendirme modeli JOINT COMMISSION INTERNATIONAL (JCI) akreditasyonunu için çalışmalarına devam etmektedir. 2014 yılında Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi olmuştur.