EBMT Türkiye Hemşire Grubu iş birliğinde planladığımız I. Hematopoetik Kök Hücre Nakli Hemşireliği Kursu kurumumuzda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi olarak, EBMT Türkiye Hemşire Grubu iş birliğinde düzenlediğimiz I. Hematopoetik Kök Hücre Nakli Hemşireliği Kursu, geniş bir katılımla başarıyla tamamlandı. Kurumumuzda gerçekleştirilen bu önemli etkinlik, hematopoetik kök hücre nakli alanında uzmanlaşmak isteyen hemşireler için büyük bir öğrenme ve gelişim fırsatı sundu.

Kursumuza, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından yoğun bir katılım sağlandı. Hemşirelerin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla düzenlenen bu kurs, hem katılımcıların profesyonel gelişimine katkı sağladı hem de mesleki dayanışmayı güçlendirdi. Kursun bir bölümü, hastanemizin modern konferans salonunda yüz yüze eğitim olarak devam ederken, aynı zamanda canlı yayın aracılığıyla Azerbaycan'dan da takip edildi. Bu sayede, farklı coğrafyalardan sağlık profesyonelleri bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu.

Kurs süresince, alanında uzman eğitmenler tarafından verilen teorik derslerin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle katılımcıların pratik becerilerini geliştirmeleri sağlandı. Programda, hematopoetik kök hücre naklinin tüm süreçleri detaylı bir şekilde ele alındı; hasta bakımı, nakil öncesi ve sonrası takip, komplikasyon yönetimi gibi konular üzerinde duruldu. Ayrıca, katılımcılara güncel araştırma ve yenilikler hakkında bilgi verilerek, en son gelişmeler ışığında mesleki bilgilerinin güncellenmesi hedeflendi.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi olarak, bu tür eğitim programlarına ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Sağlık sektöründe sürekli eğitim ve gelişimin önemine inanan bir kurum olarak, hemşirelerimizin mesleki donanımlarını artırmalarına yönelik bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun ilgi gören bu kursun, gelecekte daha geniş kitlelere ulaşarak sağlık sektörüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Kursumuza katılarak değerli bilgilerini paylaşan tüm eğitmenlerimize, katılımcılarımıza ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bir sonraki eğitim programımızda tekrar buluşmak dileğiyle.

İlgili içerik, yayın kurulu tarafından 06.06.2024 tarihinde yayınlanmış ve 06.06.2024 tarihinde güncellenmiştir.