Hekim Buluşmalarında Bu Hafta Kalp Nakli ve Yapay Kalp Destek Sistemleri Merkezimiz Konu Edildi

20190703_090522
Hastanemizde düzenli olarak gerçekleştirilen hekim buluşmalarında bu hafta Kalp Nakli ve Yapay Kalp Destek Sistemleri Merkezimiz konu edildi. Yapılan kahvaltılı toplantı hastanemizin Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Serap Baş, Kalp Nakli ve Yapay Kalp Destek Sistemleri Merkezi bölüm başkanımız Doç. Dr. Mehmet Balkanay, Organ Nakil Merkezi bölüm başkanımız Prof. Dr. Şinasi Sevmiş, değerli doktorlarımız, hemşirelerimiz ve çalışanlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Serap Baş yaparken, Kalp Nakli ve Yapay Kalp Destek Sistemleri Merkezi bölüm başkanı Doç. Dr. Mehmet Balkanay, yapay kalp destek cihazlarının öneminden, dünyada ve ülkemizdeki gelişiminden bahsetti. Kalp Nakli ve Yapay Kalp Destek Sistemleri Merkezi doktorlarımızdan Prof. Dr. Denyan Mansuroğlu da kalp naklinin ve yapay kalp destek cihazlarının tarihsel gelişimini anlatarak dinleyicilere kalp naklinin ülkemizdeki durumunu aktardı.